Werkgeluk en vitaliteit

Een goede werk-privébalans loont

Ben je vitaal, dan heb je meer energie. En die energie steek je in jouw gezin, vrienden, werk en hobby’s. Belangrijk dus dat je er genoeg van hebt! Daarom stimuleren wij de vitaliteit van onze collega’s. We organiseren sportieve activiteiten zoals een jaarlijks volleybaltoernooi (al twee jaar op rij gewonnen door KBs De Franciscus). Ook stimuleren we collega’s om mee te doen met hardloopwedstrijden of de trio-triathlon van Woerden.

Maar vitaliteit gaat verder dan lichamelijke gezondheid. Daarom kijken we ook hoe het écht met je gaat. Zit je goed in je vel? Hoe is jouw contact met collega’s? Zit je wel op je plek. Lees verder en ontdek hoe wij - met het Huis van Werkvermogen - bijdragen aan het welzijn van onze collega’s. 

Huis van Werkvermogen

Bij Kalisto staat jouw werkplezier en productiviteit voorop. We gebruiken het Huis van Werkvermogen, een HR-model ontwikkeld door de Finse professor Ilmarinen. Voor een goed werkvermogen zijn de vier verdiepingen van het huis in balans. Dit betekent dat je plezier hebt in je werk en duurzaam inzetbaar bent. Ontdek hoe wij bij Kalisto invulling geven aan elke verdieping van het Huis van Werkvermogen. 

Gezondheid

Jouw gezondheid staat bij ons voorop. Kalisto voert elke twee jaar een gezondheidsonderzoeken uit en heeft een uitgebreid RI&E-beleid (Risico-Inventarisatie & Evaluatie). Wij besteden aandacht aan zowel je gezondheid als je privésituatie. Heb je bijvoorbeeld last van astma of ben je snel overprikkeld? Dan kijken we samen naar oplossingen. Daarnaast hebben we een 'lief en leed'-beleid; oftewel bij een bijzondere gelegenheid sturen we jou een bloemetje.

‘’Bij Kalisto blijf je je ontwikkelen. De gesprekscyclus biedt ruimte voor jouw scholing en persoonlijke groei.’’

Competenties

Bij Kalisto blijf je je ontwikkelen. Onze gesprekscyclus biedt ruimte voor jouw scholing en persoonlijke groei. We ondersteunen zij-instromers en organiseren bovenschoolse activiteiten om jouw competenties verder te ontwikkelen. Of je nu startend of ervaren bent, wij investeren in jouw professionele toekomst. Je krijgt de kans om nieuwe vaardigheden te leren en je talenten te ontdekken.

Normen en waarden

Een veilige en respectvolle werkomgeving is essentieel. Bij Kalisto hanteren we een klachtenregeling en hebben we vertrouwenspersonen beschikbaar. We respecteren de AVG-wetgeving en hanteren een duidelijke visie op gezond en veilig werken, geïnspireerd door inspectierichtlijnen. Ook kun je terecht bij ons klokkenluidersbeleid als je iets wil melden. Bij Kalisto werk je in een omgeving waar jouw normen en waarden worden gerespecteerd én beschermd.

Werk

Kalisto heeft een heldere visie op leiderschap. We streven naar een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en zijn of haar talenten optimaal kan inzetten. Onze diverse teams versterken elkaar en zorgen voor een dynamische werksfeer waarin iedereen kan groeien. Heb je zelf ideeën of suggesties? Ook die horen we graag!

Werkvermogen

Hier ligt de focus op jouw werkgeluk en balans tussen werk en privé. We organiseren stichtingsbrede activiteiten zoals het 'Pluk je werkgeluk'-programma en sportieve evenementen zoals een volleybaltoernooi. Jij wordt gestimuleerd om eigenaarschap te nemen over jouw vitaliteit en leefstijl. Werkdrukmonitoring en aandacht voor werk/privé-balans maken deel uit van ons vitaliteitsbeleid. Denk je bijvoorbeeld dat je beter op je plek zit bij een andere Kalisto school? We gaan graag met je in gesprek en moedigen je aan om die stap te zetten.

Ook zetten we regelmatig vragenlijsten uit onder onze scholen om te achterhalen wat per locatie belangrijk is. Zo werken we samen aan een gezonde en productieve toekomst, voor jou en voor onze leerlingen. 

"Jouw welzijn staat centraal. Bij Kalisto luisteren we naar je en kijken we samen naar oplossingen voor jouw gezondheid en werkbalans."

Pluk je werkgeluk

Jaarlijks organiseren we ‘Pluk je werkgeluk’. Dit is een week die bol staat van de activiteiten om de nieuwsgierigheid te prikkelen, ontwikkeling te stimuleren en onze blik naar de toekomst te richten. Activiteiten die we tot nu georganiseerd hebben? 

 • Kalisto tour: gluren bij de buren
  Leerkrachten bezochten andere scholen van Stichting Kalisto. Zij kregen een rondleiding en konden vragen stellen.

 • Loopbaanworkshop van Transvita
  Soms voel je dat toe bent aan een volgende stap in je loopbaan, maar weet je niet precies welke weg je in wil slaan. In een interactieve workshop gingen collega’s aan de slag met een loopbaan- en ontwikkelplan.

 • Speeddates
  Iedereen is dan welkom om vrijblijvend te praten over een carrière in het onderwijs. 

 • Borrels
  Uiteraard organiseren we ook een aantal keer per jaar een gezellige bijeenkomst. Zo spreken we ook collega’s van andere scholen. 

 • De Kalistodag
  Een tweejaarlijkse terugkerende dag vol met inspirerende sprekers en interessante workshops. Doordat alle scholen samenkomen, zie en spreek je ook collega’s van andere scholen. 

Werken bij Kalisto?

Wil je werken bij Kalisto? Of vrijblijvend praten over de mogelijkheden?

Kom kennismaken Bekijk de vacatures