Loopbaanontwikkeling

Onze leerkrachten zorgen voor boeiend onderwijs!


Geen enkele andere factor is zo bepalend voor het leren van leerlingen als de kwaliteit van de leerkracht. Bij Kalisto zorgen we er daarom voor dat je zowel op onderwijskundig als persoonlijk vlak kunt (blijven) ontwikkelen. 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Of je nu een startende young professional, ervaren leerkracht, zij-instromer of student bent, je hoort erbij!

 


Young professionals

In het eerste en tweede jaar na afstuderen krijg je alle ruimte om de school en je collega’s te leren kennen. We starten met een inwerkperiode en begeleiden je waar nodig.

Ook organiseren we elk kwartaal een bijeenkomst voor onze startende leerkrachten. We delen ervaringen, maken je wegwijs binnen de stichting, geven je informatie over actuele onderwerpen binnen het onderwijs en zorgen voor inhoudelijke feedback.  

De Marnix Academie is betrokken bij ons young professional programma. Samen zorgen we voor een fijne start binnen het onderwijs en leggen we de basis voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Ervaren leerkrachten 

Of je nu toe bent aan een nieuwe uitdaging, kennis wil maken met een andere onderwijsvorm, jezelf verder wil ontwikkelen of minder reistijd wenst, er zijn allerlei redenen om voor een andere school te kiezen. 

Ongeacht de jaren van ervaring, op een nieuwe school moet je weer even je weg vinden. En daar helpen we je bij! De directeur heet je welkom en het schoolteam maakt je wegwijs binnen de school. Onze begeleiding tijdens en na de inwerkperiode zorgt er voor dat je je snel thuis voelt. 

 

 

Zij-instromers

Als leerkracht in het basisonderwijs kun je het verschil maken. Steeds meer werknemers uit het bedrijfsleven maken dan ook de overstap naar het onderwijs. En dat snappen wij! 

Transvita is hét loket voor zij-instromers in Midden Nederland. Zij zijn ook voor Kalisto op zoek naar 'high potentials' die via het zij-instroomtraject gemotiveerd, succesvol en duurzaam in het basisonderwijs kunnen en willen werken. Bekijk de website van Transvita voor meer informatie over het zij-instroomtraject.