Kalisto Academie

Til lesgeven en leren naar een hoger niveau met de TOP-opleiding


Ligt de pabo al een tijdje achter je, maar wil je je wel verder ontwikkelen als leerkracht? Onze TOP-opleiding - in samenwerking met Leren in Verbinding - biedt onze leerkrachten de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Want ontwikkelen doe je samen met je collega's. Jouw persoonlijke professionalisering staat centraal, met aandacht voor relevante onderwerpen in het onderwijs.

Leren vol inspiratie

De TOP-opleiding is speciaal voor leerkrachten die al een tijdje in het onderwijs werken. In een opleiding van twee jaar volg je vier keer per jaar een inspirerende lesdag. Tijdens de lesdagen zorgen we ervoor dat er een vervanger voor jouw klas staat. Zo focus jij je volledig op jouw ontwikkeling.

‘’Bij Kalisto krijg jij de kans om je te blijven ontwikkelen. Ontdek jouw talenten en groei met onze TOP-opleiding.’’

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor. Coaches Ilonka en Marieke begeleiden je. Zij werken vanuit jouw kracht en zetten jouw ontwikkeling centraal. Ze bezoeken jou op school, in de klas of begeleiden intervisiemomenten. Samen bespreken jullie jouw sterke punten en wat je nodig hebt om verder te groeien. Coaching on the job zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten direct kunt toepassen in jouw klas.

Werk met onderwerpen uit de praktijk

Tijdens de TOP-opleiding behandelen we onderwerpen zoals breinvriendelijk onderwijs, systeemdenken en growth mindset. Je leert niet alleen theorie, maar past deze direct toe in de praktijk. Hoe zorg je voor een breinvriendelijke leeromgeving? Hoe werkt de leerkuil en hoe help je leerlingen hieruit? Deze en andere onderwerpen komen aan bod. Jaarlijks doen we nieuwe kennis op, waardoor de inhoud van de opleiding nooit precies hetzelfde is. Zo komen er thema’s bij of worden deze extra uitgediept. Deze thema’s sluiten aan op het meerjarenbeleidsplan van onze stichting. 

Het tweede opleidingsjaar

In het tweede jaar doe je een onderzoek dat past bij jouw school en klas. Je sluit de opleiding af met een presentatie en een persoonlijke reflectie. Geen eindtoets, maar een verdieping van jouw meesterschap.

‘’De TOP-opleiding brengt je nieuwe inspiratie, inzichten en professionele en persoonlijke ontwikkeling.’’

De voordelen op een rijtje
  • Positieve sfeer: leren met en van professionals van andere Kalistoscholen

  • Ruimte voor jouw ontwikkeling: experimenteer en ontdek jouw talenten

  • Persoonlijke begeleiding: coaches die klaarstaan om je te ondersteunen

  • Geen extra kosten of scholing in de avonduren: boeken zijn aanwezig en de opleiding vindt plaats onder schooltijd

  • Resultaat: Nieuwe kennis en inspiratie die je direct inzet in jouw klaslokaal

Bij Kalisto staat samen leren en ontwikkelen centraal. Ontdek hoe mooi het vak is en hoe waardevol het is om kennis en ervaringen te delen. Werk je bij Kalisto en heb je interesse in de TOP-opleiding? Ga in gesprek met jouw schooldirecteur.